Hva har skjedd med KrF?

(Publisert 18.09.23) (Kommentar) Mange trodde det var en feil, men det står fortsatt: KrF fikk bare 171 stemmer i kommunestyrevalget i Vestby. Det er 1,9 % av stemmene, og lavere andel hadde bare Konservativt og Liberale.

Kristelig Folkeparti har en lang historie som borgerlig parti i denne bygda, og dette blir andre gang de ikke blir representert i kommunestyret.

Rett nok var det – paradoksalt nok – flere plasser der da Vestby hadde færre innbyggere. Men partiet har altså ikke vunnet et mandat siden perioden 2011-2015.

Så hva har skjedd? Programmet for 2023-2027 var det i alle fall ikke mye å utsette på. Les selv: https://krf.no/lokallag/vestby-krf/kommuneprogram-2023-2027/

Tvert imot, så er det etter min mening et overraskende godt tenkt og godt skrevet dokument – uten de store floskler som dessverre står å lese hos andre, borgerlige som rødgrønne.

Det kristne perspektivet da? Joda, det er selvfølgelig med. Men ikke mer enn det bør og må være for et parti med et kristent ståsted. Vi hadde jo også et kirkevalg parallelt med lokalvalget, for å si det sånn.

Å være kvinnelig kommunestyre-representant for KrF har dessverre vist seg å være mildt sagt ugreit. Men det får være en historie for seg.

Svein-H. Strand LM-redaktør

Views: 127