LMs første tre år på WordPress

(Publisert 29.11.23) (Kommentar) Det er ikke akkurat noe jubileum, men likevel: At det i disse dager er tre år siden Lokalmagasinet.no begynte å publisere på WordPress-løsningen, er det all grunn til å markere. Av en rekke mulige WP-temaer var det GeneratePress som ble valgt.

Som jo alle faste lesere vet, så hadde vi en svært trøblete start. Hvor mye av dette som skyldtes temaet, skal være usagt. Men en “krisestab” ble nedsatt, og vi var også innom et par andre WP-temaer for å få et best mulig grunnlag for å stake ut veien videre. Med GenereratePress.

Tiden gikk, og for lite stoff ble publisert. Problemene gikk rett og slett på arbeidslysta løs. Brukere i det norske WP-miljøet ble kontaktet og rådspurt, og her var det heldigvis hjelp å få.

I mai 2021 (!) kunne vi fortelle leserne:

En uavhengig analyse av LMs nye publiseringsløsning avdekket “utfordringer med nettsiden”. Den viktigste var at, sitat: “WordPress er satt til https, samtidig som domene/hosting ikke har et SSL-sertifikat.”

Og videre:

“Det er dette som gjør at nettleseren merker siden som utrygg og gjør det vanskeligere for brukerne å få tilgang. Dessverre er det mange som har opplevd og fortsatt opplever dette.”

Uten at det står rett ut i analysens Del 1, så var det åpenbart at problemet primært gjaldt for brukere på mobile plattformer.

Del 2 – utført av en uavhengig nettrobot – påpekte at “siden ikke er optimalisert fra et On-Page SEO-perspektiv.”

For oss som ikke er fortrolig med dataspråket: On-Page-SEO er viktig for å sikre at søkemotorer kan forstå innholdet på siden riktig. Som å hjelpe med å rangere dette etter relevante søkeord.

Når det gjelder URL-lenkene våre ble det påpekt at 13 prosent av dem sender brukeren til andre nettsteder.

Og dette var kraftig kost: Noen av URL-ene “ser ikke ut til å være vennlige for mennesker eller søkemotorer.”

Avsnittet Brukervennlighet og ytelse fulgte opp med å slå fast at siden hadde problemer med brukervennlighet “på tvers av enheter”.

Dette var en gjennomgang av de sentrale funnene i analysen, som ble levert av to BI-studenter etter avtale.

SE ELLERS lenke i menyen, til utvalgte bilder i anledning våre tre år på WordPress.

Red.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visits: 45