Boligene ved golfbanen – en sjelden skyllebøtte i 2014

Illustrasjonsfoto: Fra golfbanen i Son (LM Arkiv)

(Fra LM 30.01.14) (Republisert 16.01.24) Sjelden eller aldri har kommunens administrasjon og folkevalgte fått en skyllebøtte som den som nå er kommet fra Grete Moen Holst i Son.

(Reporter Svein-H. Strand) Hun ligger an til å miste deler av sin boligeiendom Kjøvangveien 5 gjennom ekspropriasjon. Et areal som Tor Gundersen har påstått at han eier, noe som er tilbakevist av jordstyret.

Årsaken til at arealet må avstås frivillig eller ved tvang, er at det skal bygges gang- og sykkelvei i tilknytning til de planlagte boliger og klubbhus ved Son Golfbane. Tiltakshaver er Tor Gundersen.

I en klage på detaljreguleringsplanen for boligene, godkjent av kommunestyret i november, hevder grunneieren at “det forblir skjult hvordan kommunen treffer sine beslutninger.” Og at “kommunen unndrar seg demokratisk og rettslig ansvar for konsekvensene av sine vedtak.”

Hun mener videre at “det totalt fraværende hensynet i kommunens administrasjon er ikke overraskende.” Dette “tatt i betraktning den tvilsomme og tendensiøse saksbehandlingen i forbindelse med etableringen av Son Golfbane.”

Grete Moen Holst sier også at det “hører ikke inn under kommunens oppgaver i planprosesser å aktivt legge til rette for langvarige nabokonflikter.”

LM oppdaterer denne saken, som skal behandles i plan- og miljutvalget 10. februar.

Etter alt å dømme blir det nok en klage i rekken av plan- og bygningsssaker fra Vestby som må avgjøres hos Fylkesmannen.

Views: 57