Unike nasjonale brosjer

(Fra LM januar 2014) (Republisert 25.01.24) Med 2014 har vi tatt fatt på grunnlovsjubileet, som skal markeres solid og relevant også her i det lokale. I den forbindelse er LM blitt tilbudt å publisere eksklusivt en serie med unike minnebrosjer som norske gullsmeder laget i den norske nasjonalromantiske perioden. Med det fjerde og femte bildet på plass fra 19. februar, med henholdsvis “Olav” (den hellige) og “Terje Wiken” som motiv, står de nå i omvendt kronologisk rekkefølge tilbake til 2. januar.

“Enige og tro intil Dovre falder”

Publisert 29.01.14. Da har vi fornøyelsen av å presentere den tredje brosjen i LMs eksklusive serie med “nasjonale brosjer” i anledning grunnlovsjubileet.

♦ Som alle kan se, så er denne rent motivmessig en innertier i så måte.

♦ Vi minner om at vi i samarbeid med eieren vil presentere ialt 50 brosjer gjennom jubileumsåret 2014.

Prosjektet begynner å vekke oppmerksomhet utover det lokale, og samlesiden er nå en av de mest nedlastede på Lokalmagasinet.no i januar.  

Brosjen “Sæterjentens søndag”

Publisert 16.01.14. Endret 17.01.14. Her er andre objekt i LM-serien “Nasjonale brosjer” som nylig ble lansert i samarbeid med eieren, i anledning årets grunnlovsjubileum “Sæterjentens søndag.”

♦ Det arbeides fortsatt med mer informasjon rundt hver brosje. Videre skal det lages en hensiktsmessig plattform for samhandling mellom leserne og eieren, med spørsmål og svar.

♦ Dette arbeides det for å få på plass før den tredje av i alt ca 50 brosjer publiseres.

♦ Denne startsiden har hatt hyggelig mange sidevisninger, og siden er også begynt å vandre som e-post-lenke.

Publisert 02.01.14. Med 2014 er vi også kommet til grunnlovsjubileet, som skal markeres solid og relevant også her i det lokale. I den forbindelse er LM blitt tilbudt å publisere eksklusivt en serie med unike minnebrosjer som norske gullsmeder laget i den norske nasjonalromantiske perioden.

♦ Vi har takket ja, samtidig som det endelige opplegget for presentasjon og informasjon rundt objektene ikke er klart. Det er snakk om et stort antall sølvbrosjer, og veien må nok bli litt til mens vi går.

♦ Eieren av den aktuelle samlingen har et overordnet ønske om en prosess der leserne deltar med kommentarer eller på annen måte, og at læring blir en del av utbyttet. Det understrekes at det ikke ligger noen som helst kommersielle hensyn bak publiseringen, og at ingen av objektene er for salg.

♦ Da har vi i alle fall sluppet nyheten. Og illustrasjonen ga seg selv. Et bilde fra samlingen, selvfølgelig! Med noen mynter som gir et inntrykk av størrelsen på de tre brosjene. Detaljene i slike brosjer er viktig informasjon, og vi publiserer bildet her med største oppløselighet til vårt design.

 

TILFØYD 25.01.24: Hvordan vi skal behandle resten av denne serien gjenstår å se. Den ble jo opprinnelig publisert med nye brosjebilder hver uke gjennom et helt år etter denne første publiseringen med flere bilder. Det beste valget kan være flere bilder av gangen som her. Red.

 

Views: 45