Da Såner stasjon var siste før Sonsveien…

(Publisert 16.03.24) (Oppdatert 18.03.24) Såner stasjon på Østfoldbanen var siste stasjon før Sonsveien, etter Hølen holdeplass. Stasjonen ble åpnet i 1879, og ble nedlagt etter omlegging til dobbeltspor på ny trasé i 1996.

Siste stasjon før Sonsveien, etter Hølen holdeplass. Vet du om noen som hadde vært i Italia – der alt var i rute om morgenen – og underveis hjem til Son om kvelden opplevde rundt en times ventetid her? Ikke det? Men det gjør LM-redaktøren… (Foto: Norsk Jernbanemuseum)

Og som vi husker helt fram til våre dager: Betjente stasjoner hadde ofte en leilighet avsatt til bruk for stasjonsmester med familie.

På bildet ser vi en håndfull personer som skal reise, møte noen eller tilhører stasjonsbetjeningen.

At stasjonsnavnet er skrevet Saaner, forteller sitt om hvor gammelt bildet er. (Foto fra Norsk Jernbanemuseum)

 

 

 

 

 

Views: 67