GOD PÅSKE til hver og en!

Regjerende kattesjef i Son sentrum – Taxi – på sovebesøk hjemme hos fotograf Sturla Strand. Valg av stol ga seg jo selv. Fortsatt God Påske til liten og stor! (LM Arkivfoto)

(Publisert 25.03.24) Da er vi kommet til mandag i Den stille uke, som påskeuka gjerne blir kalt. Vi benytter anledningen til å ønske de stadig flere leserne våre en riktig God Påske!

Det gjør vi med håp om at de aller fleste av dere får anledning til å ta en skikkelig pust i bakken – til fjells i skibakken, hjemme her ved fjorden, på reise til sydligere strøk, eller hvor det skal være.

Som naturlig er, må mange i viktige stillinger innenfor blant annet helse transport og politi være på jobb og på vakt også denne påsken. God vakt til dere!

Det må dessverre sies og skrives at både voksne og barn er preget av et påske-bakteppe med historisk dystre nyhetsreportasjer. Historier som utspiller seg primært fra vår relativt nære del av kloden. Om vold, krig, sult og barn som lider og dør i et omfang som vi kanskje ikke har sett siden 2. verdenskrig.

Når representanter for hjelpeorganisasjoner som Redd Barna har problemer med å finne et dekkende ord om det de ved selvsyn har sett ute i felten, ja da grøsser det i oss tv-seere. Og kontrastene til programposter med underholdning blir ofte grelle og tankevekkende.

Som om ikke alt dette er nok, har det hjemlige nyhetsbilde vært preget av et rekordhøyt antall drap og selvdrap siden nyttår. Hva er det som skjer i Norge? I storbyer og på landet – ikke minst på landet, utløst av sterke personkonflikter innenfor nære relasjoner.

Spørsmålene er mange – og stilles nå ikke bare av fagfolk, men også av politikere.

Her i redaksjonen tar vi en liten påske-pust i bakken. Men vi følger – som “alle andre” – nyhetsbildet på nett – og sjekker eposten. Vi hører gjerne fra dere. Også på SMS til mobil 979 38 621. Eller som melding på redaktørens Facebook-side.

St.

 

Views: 31