VIL AVGI SON TIL MOSS!

Ill.foto: Apropos flyttingen av Post i Butikk fra Kiwi i Son sentrum til Rema 1000, på Søndre Brevik, nesten ved grensen til Moss: – Hvor blei det av postboksa, Jenny? – Fløy dem virkelig nesten helt til Moss, eller? (LM Arkivfoto / stock.exchng)

(Publisert 01.04.24) (Endret 02.04.24) DETTE VAR VÅR APRILSPØK I ÅR. Men ikke tatt ut av “tomme lufta”. Første setning var fra en melding i LM dette året, med henvisning til en sann nyhetssak i Østlandets Blad:

Et utvalg i Frogn Venstre ville i 2004 dele Follo inn i bare tre kommuner, mot dagens seks. Resten er en spøk. Dette er altså ikke en sak Venstres lokallag har tatt opp igjen.

Men med dette som utgangspunkt, har vi “spunnet en tråd” som jo kan være interessant nok, eller hva?

 

Utvalget vil nå i tillegg flytte fylkesgrensen, slik at soningene blir østfoldinger og innbyggere i Moss kommune.

Men hvor fylkesgrensen da skal gå, sies det ikke noe om.

Gjennom årene har flyttetilhengere mer enn én gang hentet opp lokale kart – og påpekt at en ny kommunegrense med fordel kunne gå ved Tjennskjærnet. (Ved gamle E6).

HØLEN MÅTTE DA ligge innenfor den nye grensen. såvidt det er. Uansett: Enkelte mossinger vil i så fall få oppfylt en drøm om å få det gamle ladestedet med sine vakre, fredede bygninger Spinnerigården og Thornegården innenfor sine grenser.

Men noen soninger får kanskje oppleve at vonde drømmer går i oppfyllelse… St.

FOLLO I AKERSHUS fylke er området som ligger mellom Oslo og Østfold, på østsiden av Oslofjorden. Det består av de seks kommunene Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Vestby, Ås og østenfor: Enebakk. Enebakk inngår likevel i sin helhet administrativt i Follo. Navnet Follo er avledet fra Folden, det gamle navnet på Oslofjorden. (Fra Wikipedia.no)

Views: 46