MODNE MØTER MED MOSS

Serru det, gitt, her er det også bilder fra Moss! Men hør: Det skulle bare mangle! Son og Moss er nære naboer og venner – kommunegrense, fylkesgrense og dialektgrense til tross. Fra helt tilbake til seilskutetiden, da naboskapet også hadde et konkurranseelement gjennom havnene. Flere sider kunne skrives om dette. Men her skal vi nøye oss med å vise en samling bilder fra vår kjære, nære by.

Her er vi like over kommunegrensa. I Kulpe nedenfor nordre del av boligfeltet Sjøhagen. Røykende fisker i aksjon godt uti der mossefisken bor. Sturla Strand tok dette bildet i november 2015. Vi ser tankanleggene på Kambo i bakgrunnen. (Foto: Sturla Strand)

Midt i sentrum. En sommerprydet gågate. (Foto: Svein-H. Strand)

Lerke bod – en pryd i den gamle Møllebyen som mossingene klarte å blåse nytt liv i. Bygningen ble oppført i tilknytning til Lerke mølle (1835), ble restaurert i 1980-årene og er nå forretning. (Foto: Svein-H. Strand)

Hei dere, jeg er “Høyvekta på Moss” og bukker for alle som kommer og tar bilde av meg! Jeg er i alle fall en skulptur av gamle dagers berømte, unøyaktige høyvekt (1903-1962), og du finner meg midt i sentrumskjernen av den gamle industribyen. I bakgrunnen ser du det stilige Tårnhuset. Tårnene får dere heller se en annen gang, denne gang var det meg det gjaldt. (Foto: Svein-H. Strand)

Røyken stiger ikke lenger opp av skorsteinspipene “på cellulosen” hos Peterson. Godt da å ha et bilde som dette i arkivet. (Foto: Svein-H. Strand)

Denne bokstavelig talt talende plakaten står på Vincents Buddes Plass. Men hvor er denne plassen? Der plakaten står, er alt vi sier i denne omgang! Vi tar på spanderbuksene og refunderer billettkostnaden tur/retur Moss med bussen for den første som ikke kjenner til plassen, og finner fram uten å spørre lokalkjente. (Foto: Svein-H. Strand)

Fra Sturla Strands fotosveip 3. desember 2014, i en tiltakende mørketid. Kommet til “campingen” på Nordre Brevik, ble han møtt av dette motivet mot Jeløy.

Første bilde i samlingen ble unnfanget 4. november 2014, og vi klarer oss godt uten noen nærmere bildetekst her, ikke sant? (Foto: Sturla Strand)

Det samme motivet i svart-hvitt, bare standplassen er litegrann forandret. Kult å se hvor ulikt de to uttrykksmåtene speiler motivet. (Foto: Sturla Strand)

Fotosiden ble oppdatert senest 17. november 2017, og har tidligere vært publisert i Herison.no (ligger for tiden nede etter en serverkrasj).