Solgte Café Oliven til naboer etter 28 år

LM Arkivfoto / Svein-H. Strand

(Publisert 02.05.24) 1. mai var det ikke lenger Shaker Sabetzadeh (bildet) som var eier og driver av Café Oliven i Storgata – en institusjon i Sons uteliv gjennom en generasjon og vel så det. Kjøperne kom ikke langveisfra. Tvert imot er de bosatt i nabolaget.

Et ektepar i Spinnerigården ved torget. Og deres venner – et samboerpar i Skoleveien 4.

At paret i Skoleveien er nærmeste nabo til LM-redaktøren i Skoleveien 2, får være en bekreftelse på at Norge er et lite land og Son et lite sted ved Oslofjorden.

MEN HVA HETER DE? Jo, i Spinnerigården heter de Dan Edwardt Plesner, jurist, og Elisabeth Flønes, senioradvokat i Berngaard. De kjøpte den fredede gården for fire-fem år siden.

“Oppe i bakken” der redaktøren hører hjemme heter det fra gammelt av Nøtteløkka. Løkka er det ikke mye igjen av lenger, etter at to tredeler av tomta ble delt og fikk to nye bolighus, med nr. 6 nærmest Skoleveien.

Der bor da det andre paret, samfunnsøkonom Vegard Salte Flatvad og fysioterapeut Henriette Killingrød Lundquist med to små barn.

Vegard og Henriette opprettet i slutten av mars et aksjeselskap som av alle ting fikk navnet Nøtteløkka AS. Aksjekapital: 30.000.

Han har jobbet og slitt i mange, mange år. Og visste du at han også er med i det gode selskap som har fått Sooningprisen? (LM Arkivfoto / Svein-H. Strand)

OG HVA SIER SELGEREN – Shaker som flyttet til Sjøhagen for noen år siden og ikke visste at han var blitt mossing før han fikk høre det fra LM-redaktøren? Det er jo ikke langt fra kommunegrensen, men likevel. Kjekt å vite.

Shaker sier ingen ting. I alle fall ikke til Vestby Avis, som hadde nyheten først. Men heter det ikke et sted i Bibelen at de siste skal bli de første? Joda. Vi får se.

oopserver

Views: 2223