Fra fortid og nåtid. Med ståsted i det nære. Siden 2002.
Glenneparkens lekeplass kan bli oppgradert
Glenneparken rommer ikke bare lekeplass og god plass for samlinger ved spesielle anledninger som 1. mai og 17. mai. Og området foran gangveien ved brygga har tjent som scene en rekke ganger gjennom årene. Her fra Soonspillet i 2011. (LM Arkivfoto/Svein-H. Strand)
(Publisert 17.02.25) (Oppdatert 18:43) Ordføreren har i en periode jobbet sammen med næringsliv og frivillige organisasjoner for å se på om det vil være mulig å oppgradere lekeplassen i Glenneparken. Rådmannen påpeker at det lenge vært et ønske om å oppgradere Glenneparken, som er et naturlig samlingsområde i indre Son. Konseptet innebærer en fullstendig ny lekeplass, med grillplass og oppholdsarealer.
Arbeidsgruppen har i tillegg til ordføreren bestått av blant andre Kristin Utakleiv, Ola Risbråthe, Terje Baardseth, Reinert Hersleth, John Riis, Anders Eckhoff, Tom Upsaker, Lena Torp med flere.
Arbeidsgruppen har foreløpig kostnadsberegnet prosjektet til to millioner kroner eksklusiv moms, totalt 2,5 millioner kroner. Gruppen har søkt om midler fra Sparebankstiftelsen og Trigonorfondet. Til sammen har det blitt gitt tilsagn om 1,5 millioner fra disse organisasjonene.
Videre har næringslivet i Son gitt lovnader om et bidrag på til sammen 300.000 kroner. Den kommunale andelen vil da bli på 700.000 kroner, samt innsats i form av grunnarbeider. Av dette vil 500.000 bli refundert i mva-kompensasjon, slik at kommunens nettoutgift blir på 200.000 kroner. Den framtidige FDV-kostnaden (?) er ikke nøyaktig beregnet, men kan anslås til 30-50 tusen per år, framgår det av dokumentene.
Parken har sitt navn etter et bolighus som sto i nordenden av tomta og ble kalt Glennehuset, etter beboeren der. Parken ble første gang navngitt i Moss Dagblad (da LM-redaktøren var avisas Son-reporter) etter at huset var blitt revet.
Dersom kommunen takker ja til støtten fra næringslivet, Trigonorfondet og Sparebankstiftelsen, vil oppgraderingen kunne skje med en lav kostnad for Vestby kommune. Men saken reiser et par problemstillinger, blant annet i forhold til regelverket om offentlige anskaffelser.
Slik rådmannen oppfatter det, må kommunen stå som «byggherre» for at momsrefusjonen skal komme. Hovedregelen er nemlig at alle offentlige innkjøp skal skje i konkurranse, og på innkjøp over 1,3 million skal anskaffelsen kunngjøres på Doffin, et offentlig kunngjøringsblad.
Rådmannen mener at anbudet bør skje med forbehold om finansiering og endelig godkjenning av prosjektet i kommunestyret. Dette fordi kommunen også blir eier av lekeapparatene og skal vedlikeholde dem i framtiden. Siden kostnadsoverslagene er gjort av en «privat» gruppering, og kostnadsdelen for den kommunale innsatsen i prosjektet ikke er beregnet, mener rådmannen også at anbudet bør skje med forbehold om finansiering og endelig godkjenning av prosjektet i kommunestyret.