Analyse: “Utfordringer med nettsiden”

(25.05.21) En uavhengig analyse av LMs nye publiseringsløsning avdekket “utfordringer med nettsiden”. Den viktigste er at, sitat: “WordPress er satt til https, samtidig som domene/hosting ikke har et SSL-sertifikat.”

 

Det er dette som gjør at nettleseren merker siden som utrygg og gjør det vanskeligere for brukerne å få tilgang. Dessverre er det mange som har opplevd og fortsatt opplever dette. Uten at det står rett ut i analysens Del 1, så er det åpenbart at problemet gjelder – eller primært – for brukere på mobile plattformer.

Del 2 – utført av en uavhengig nettrobot – påpeker at “siden ikke er optimalisert fra et On-Page SEO-perspektiv.” For oss som ikke er fortrolig med dataspråket: On-Page-SEO er viktig for å sikre at søkemotorer kan forstå innholdet på siden riktig. Som å hjelpe med å rangere dette etter relevante søkeord.

Når det gjelder URL-lenkene våre, påpekes det at 13 prosent av dem sender brukeren til andre nettsteder.

Og dette er kraftig kost: Noen av URL-ene “ser ikke ut til å være vennlige for mennesker eller søkemotorer.”

Avsnittet Brukervennlighet og ytelse følger opp med å slå fast at siden har problemer med brukervennlighet “på tvers av enheter”.

Dette var en gjennomgang av de sentrale funnene i analysen, som er levert av to BI-studenter etter avtale.

De kommer også med noen forslag som vil gi Lokalmagasinet “en mer moderne nettside”, som det vil være lettere for brukerne å “navigere” i.

Det vises til to egne arbeider levert på WordPress-plattform, og ett som er under utvikling på en annen plattform. Vi ser i dag nærmere på disse referansene, og vil også sette opp noen merknader til deler av analysen, basert på hvilken type nettsted LM har vært og fortsatt skal være.

For øvrig fortsetter – med ekstern bistand på deltid – arbeidet med det som er mulig å rette og justere på innstillinger og annet. Forslag om “en mer moderne nettside” vil det ikke bli tatt noen beslutning om før dette arbeidet er ferdig. 

 

 

 

 

Views: 1132