Oppdatert: 700 Pfiser-vaksinert onsdag

(26.05.21. Oppdatert 27.05.21)

Onsdag og vaksinedag. Utenfor Vestby Arena: Konstant lang ettermiddagskø i duskregnet. Men med høy frekvens slapp tre og tre inn av gangen. Til gangen. For registrering og ID-kontroll. Så man rykket da fram i køen, med oppslått paraply, og snart også under yttertak i le for duskregnet.

(Illustrasjonsfoto: LM Arkiv)

Noe engstelse hadde visst bredt seg bakover i køen. Ut kommer i alle fall en mann i fargerike tjenesteklær og kunngjør med høy stemme at – joda, alle skal få sin Pfiser!

Og for å understreke: – Vi har i dag sju hundre vaksinedoser å sette.

Så gikk den fargerike inn igjen, for å slutte seg til de andre hjelperne i et like velordnet kommunalt massevaksineringssystem som da man fikk sitt første stikk i overarmen. Onsdag for tre uker siden.

JEPP, ENDELIG INNOMHUS – og bak var køen minst like lang som da man kom. Hva nå? Jo: Same procedure as last time: Sette seg ved et bord, etter registrering og ID, for å fylle ut egenerklæringsskjema igjen. Spasere med skjemaet bort til ny hjelper, for å få tilvist ledig plass i et av ti vaksineavlukker.

Der fikk man da sin andre dose, i den andre overarmen – der stikket kjentes like lite som første gang. Minst. Eller som man kjapt ytret dengang: – Var det alt?

Men i dag: Viktige etterord fra sprøytesettersken, omtrentlig sitert : – Dose to er litt skarpere ladet. Så et eventuelt ubehag de nærmeste timene, for eksempel forkjølelsesliknende symptomer, vil være normalt.

Ny spasertur; transportetappe langs en gang. Til siste post: 20 minutter å vente i en av et titalls stoler i det store gymrommet. (Mitt bilde, fra første vaksinering.)

Høyt på veggen: Omatt og omatt går en informativ, illustrert slide som greit supplerer sprøytesetterskens muntlige versjon.

Oppsummert: Hvis ubehag vedvarer ut dagen, kontakt da fastlegen eller legevakten. Har du sterke bivirkninger etter 48 timer, da skal det varsles og meldes videre til sentrale helsemyndigheter!

Men her sitter man da og skriver. Fullvaksinert mot Covid-19 – hurra! Og mer enn tre timer etter hjemkomst, så har intet ubehag banket på.

Lykke til, dere som kommer etter! Og velsignet være Vestby og de andre kommunene som følger nasjonale råd for vaksinevalg!

God fullvaksinert sommer ønskes fra

Redaktøren

 

Views: 1133