Neida – vi tok IKKE HØSTFERIE!

(Søndag 24.10.21) Hei, her er vi igjen! Og neida – vi har ikke hatt noen dager med høstferie. Tvert imot, så har vi stått på og hatt mer enn fulle arbeidsdager. De siste dagene: Med betydelige utfordringer.

Utfordringene har kort sagt vært knyttet til det produksjonstekniske.

Eller om du vil: Summen av det å måtte arbeide med en ny PC og å mestre alle de sterke føringer som ligger i datamaskinen og innstillingene der.

Kanskje er det ikke noe teknisk område der endringene har vært så mange og har gått så fort som på dette som i det daglige kalles IKT – for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Redaksjonens laptop – av samme merke som den nye – var ikke eldre enn knapt fem år da den nylig takket for seg. Likevel har den nye så mange egenskaper og menyer for ulike valg, at et minikurs kunne vært på sin plass.

KONFIGURERT er den forsåvidt, som tidligere meldt. Men la meg si det sånn: Dét var åpenbart bare i det helt grunnleggende. Å få en ny PC i “Konfigurert 2”-modus er det vi har drevet med de siste dagene.

Utgangspunktet var og er at laptop-en er nettavisas produksjonsmaskin. Den skal som sådan samhandle med helt nødvendige redaksjonelle hjelpemidler, der ulike passord er – ja et nøkkelord.

Først og fremst gjelder dette vår primære epost-konto post@lokalmagasinet.com. (“Dått-com” fordi det er en betalingstjeneste som gir full driftssikkerhet.) Pluss to andre epost-kontoer – redaktørens private og en for interne og eksterne tips med ulik dokumentasjon som vedlegg.

Ekstern hjelp var innen rekkevidde – i alle fall før helgen satte inn. Men kostnadene ville blitt uforholdsmessig høye for en oppgave som denne.  Valget ble derfor å bite i det sure eple.

Forhåpentligvis ligger det ikke mange sure epler til og venter. Men jeg avslutter med et beklagelig faktum: Konkurransen mellom de dominerende nettleserne Microsoft Edge og Mozilla Firefox arter seg mildt sagt ugreit for brukerne. Mer om det en annen gang.

Svein-H. Strand

Ansvarlig redaktør og utgiver

 

 

 

Visits: 1084