Skattelistene som offentliggjøres i dag

(Publisert 08.12.21) (Illustrasjonsbilder: LM Arkiv) Uvanlig mange startet dagen i dag på internett, der offentliggjøringen av skattelistene for 2020 – som tidligere år – trekker mange lesere til de nettavisene som legger ut listene. Men bare for lesing.

Å kunne søke fra nettavisenes lister ble det nemlig slutt på i 2011. Det er Stortinget som har bestemt dette. Hensikten er blant annet å unngå at opplysningene blir brukt kommersielt.

Likevel kan du fortsatt finne skattelister fra tidligere år i nettaviser og andre steder, så lenge mediene ikke selv har fjernet dette stoffet.

– Kvaliteten på listene blir jo dårligere desto eldre de blir, som Skatteetaten påpeker på sine egne nettsider.

Pressen får fortsatt utlevert elektroniske skattelister til journalistiske formål, som det heter. Men avisene må skrive under på en avtale som regulerer hvordan listene kan brukes.

Å SJEKKE “NABOENS SKATT”

For øvrig er det fortsatt mulig å sjekke “naboens skatt” på Skatteetatens sider. Hvis du bruker BankID for å logge deg inn. Og det må du.

Tallet på dem som gjør dette, falt imidlertid dramatisk etter en omprogrammering som gjør at du setter spor etter deg.

 

Med andre ord: Navnet ditt blir satt på en liste over hvem som har vært og “snoket” på hva du har i skattbar inntekt og formue – og ikke minst: Hva du betalte i skatt i fjor.

Til slutt: Hvs du ikke har sett det allerede, så la vi i morges ut en menylenke til en oversikt over “de hundre beste” skattyterne i Vestby.

Lenka går til VGs “skatteekstra”. Der kan du rett nok søke – men bare etter den kommunen som din nabo, eller hva det er, skatter til.

God skattejakt, da…

 

 

Views: 487