Om en sjefredaktørs promotering av “kronerulling” for å delfinansiere flyplassbygging

(Publisert 19.02.22) Rana Blad i Mo i Rana har mange journalister. Hvorfor kan ikke sjefredaktøren be en av sine dyktige medarbeidere skrive en seriøs, reflekterende artikkel/lederartikkel om den historiske flyplassaken på Helgeland? Et debattema siden 2007. Om behovet for en “storflyplass” (!) litt nord for den nordligste av byene i regionen.

Sjefredaktørens egen, under vignetten UKESLUTT (torsdag i Mo i Rana)  kunne vært et “innlegg”; et kåseri eller en kronikk. Men det eller den framstår nå bare som en ukritisk PROMOTERING av den pågående “kronerulling”. Dette for å få fullfinansiert selve byggeprosjektet.

Vi snakker om 150 millioner kroner. Og vi blir fortalt at, sitat:

“Staten burde SELVSAGT (sic) tatt hele flypassregninga, men når det ikke skjer, så får vi gjøre det beste ut av det. Og det gjøres nå. Over hele fjøla.”

Ja, over hele fjøla – og fra REDAKTØRKRAKKEN i Rana Blad! Staten ved Avinor vil jo måtte dekke de store årlige driftsunderskudd som forventes, gitt at småflyplassene i Mosjøen og Sandnessjøen skal bestå. (Det bare må de!)

Sjefredaktørens FINTE TIL LOKALAVISA Helgelendingen i min hjemby Mosjøen skal jeg ikke kommentere, enda så fristende det kunne være. Lenke til redaktørens Ukeslutt-prestasjon får klare seg:

https://www.ranablad.no/energien-som-den-nylig-oppsatte-spleisen-til-plu-har-utlost-er-til-a-ta-og-fole-pa-i-byen-som-har-jobbet-og-kjempet-for-a-fa-storflyplass-helt-siden-2007/o/5-42-945847

GOD HELG på hele Helgeland

fra Brønnøysund i sør til Saltfjellet i nord!

Svein-H. Strand – Ansv. redaktør

Lokalmagasinet.no

Visits: 371