HVA ER DRIVEREN I DEN KOMMUNALE UKULTUREN I VESTBY?

(Publisert 21.02.22. Endret 23.02.22) (Av Svein-H. Strand) (Foto Vestby rådhus: LM Arkiv) Trenger Vestby kommune krisehjelp? En oppsiktsvekkende debattkultur ser ut til å ha satt seg blant de folkevalgte i kommunestyret. Her er et sterkt vitnesbyrd om dette. Er det konkrete årsaker? Eller er det bare “blitt sånn” – gjennom de seneste valgperiodene, i Tom Anders Ludvigsens ordførertid?

BYGNINGSAVDELINGEN “VERSTING”?

Bygningsavdelingen kan se ut til å ha mest å rette på akkurat nå – i dobbelt forstand. Dette ble avdekket i en reportasje i Vestby Avis nylig. Der ble Knut Chr. Hallan intervjuet om sine erfaringer med ulike henvendelser angående “vinterstatus” for deler av bryggeområdet i Son.

Avisas oppfølgende reportasje i administrasjonen avdekket et betydelig etterslep for planlagte utbedringer i bryggeområdet med de offentlige gangbryggene, men også et enkelttiltak som er “i startgropa” til å bli utført.

RAMMER DE UNGE SPESIELT?

Tilbake til kommunestyrets møter og en debattkultur som kan se ut til å ramme de yngste spesielt og som til tider har vært karakterisert som mobbing. Dette er det all grunn til å følge med på.

Middelaldrende og eldre bør ikke være overrepresentert blant våre fremste folkevalgte på kommunenivå. Akkurat dette kan fort skje dersom politisk interesserte unge kandidater i økende grad faller ut av partienes nominasjonsprosesser på grunn av vegring mot en slett debattkultur.

Det er grunn til å minne om at kommunestyret er et arbeidende organ! Dette er til og med forankret i nasjonale bestemmelser.

Rett nok bygger arbeidet i hovedsak på forberedende saksbehandling og vedtak i formannskapet og lavere organer. Men kommunestyret er og blir øverste folkevalgte organ, der også såkalte benkeforslag som framsettes under en debatt skal stemmes over.

Den første tiden på WordPress hadde LM en lenke til bildestrømming av møtene mens de pågikk. Fra et arkiv kunne man også få avspilt et antall tidligere møter. Av ulike grunner ligger ikke denne lenka i menyen lenger, men det skal bli rettet opp snarest mulig.

Så kan alle som vil – blant de stadig flere LM-lesere – følge med på kommunestyret i arbeid. Alltid på mandager.

 

 

 

 

Visits: 367