Flotte besøkstall – og vi trygger og bygger videre

(Publisert 10.03.22. Oppdatert senest 21:27) Statistikk på WordPress er så mangt. Besøkstallene sjekkes selvsagt daglig, og en framskriving av dagens gjennomsnittstall ender på over 1,4 millioner besøk for 2022. Vi sjekker en gang i blant også hvor mange visninger det har vært på sider eller innlegg i et bestemt tidsrom. Det kan være både interessant og overraskende.

Overraskende er det ikke ikke minst at vårt faste “ekstranummer” Mosjøen Magasin – en enkelt side med gamle bilder og fyldige bildetekster fra redaktørens hjemby – er blant de mest besøkte.

MED 2600 VISNINGER, så ligger Mosjøen Magasin i dag faktisk som nummer 7 blant de 36 vi sjekket. Takket være drahjelp fra sosiale medier, må det tilføyes. Og dette til tross for at tiden ikke strekker til for å oppdatere siden så ofte som den burde.

ET HYGGELIG TREKK ellers: Vi har et arkiv der sakene – sider med egen URL-adresse – ikke akkurat ligger og samler støv, enda tilgangen stort sett bare finnes som underlenker til samlepunkter i menyen.

DE ALLER FLESTE arkivsidene har visningstall på mellom 2100 og 3000.

Øverst – med 4421 visninger – troner stadig en eksklusiv og tidligere ganske ukjente historie. selv i lokalmiljøet:

Om Sam Eyde som valgte Herøya i stedet for Son til sitt store Norsk Hydro-prosjekt.

DERFRA ER DET et stykke ned til side nummer to, med 3361 visninger. Om at Lokalmagasinet.no er blant de få “superlokale” (norske) nettaviser som har holdt stand så lenge.

MEN PÅ TREDJEPLASS kommer en av de lokalt forankrede videoer som vi har valgt å legge inn i stoffmiksen. Det avgjørende i så måte er at videoene skal være relevante og holde god teknisk kvalitet. Men dette vil nok aldri bli et dominerende trekk i stoffutvalget.

“VERDEN KOM SJØVEIEN til Son” er en video som uten tvil fyller disse kriteriene. Eller som det står i innledningen: En liten film om Sons historie basert på arkeologiske funn og skriftlige kilder.” Visninger (klikk til YouTube-videoen) i skrivende stund er 3006.

NEDOVER PÅ LISTA blir det stadig jevnere, ned til forskjeller på bare én til tre visninger. Vi avrunder da med å nevne at 36. og sisteplass på lista nå står med 2091 sidevisninger.

FAKTABOKS

Teknisk samarbeidspartner og vertskap for Lokalmagasinet.no er WordPress-spesialist Nordic Hosting AS.

På deres server har vi per i dag 176 innlegg og 65 sider.

 

 

 

Views: 167