Son: Kunst, brukskunst og design

Fra Galleri Soon i den tidligere Meierigården.

(Publisert 14.03.22) (Republisert 04.10.23) (Foto: Fra LM Arkiv) Et kjennemerke eller to for Son er utvilsomt det store spennet innenfor det som kan oppsummeres som det kreative innenfor kunstnerisk virksomhet. Fra langt tilbake og til i dag.

“Betroelse” – signert Finn Hald. Om ikke i ramme og glass, så i alle fall skrevet glass. Ute hos Galleri Soon.

Dette er noe Lokalmagasinet.no vil speile – og da utover de glimt som i dag kan ses i vårt “meny-univers”. Om hvordan dette skal arte seg, kan vi i dag bare si at veien vil bli til mens vi går.

Vi er jo i utgangspunktet prisgitt et rammeverk i forhold til både teknikk og redaksjonell kapasitet. Men skjøter vi på med litt av den kreativitet som omgir oss, Son-basert som vi er, så skal vi nok få det hele opp å stå.

Et utendørs utstillingsareal er noe Galleri Soon også kan lokke utstillere og kunder med, i årets grønne måneder.

En slags grunnstein legger vi i denne nyhetsmeldingen, i form av en aldri så liten samling av LM-bilder som i løpet av helgen ble lastet ned fra Wayback Machine. (Hele det omfattende digitale bildearkivet, bygget opp gjennom en årrekke, forsvant jo sammen med 8000-9000 sider med artikler og bilder i den store krasjen på leverandørens server i USA.)

BILDENE vi har lagt ut her er alle fra stedets i dobbelt forstand sentrale aktør innenfor bildekunst: Galleri Soon. Og som bildet nedenfor her viser, får galleriet sine inntekter også fra salg av et begrenset utvalg med klær. En grei attåtnæring, må det være lov å si.

Visits: 64