Vi prøver ut NOEN NYE GREP

(Publisert 26.03.22) Noen har sett det, andre ikke. Ja, vi har et par kvelder prøvd ut endel nye presentasjonsgrep for nettavisa.

I noen minutter lå vi også ute på et nytt tema – NewsPress, ganske annerledes enn vårt faste WordPress-tema GeneratePress

(llustrasjonsfoto: LM Arkiv)

Men skal vi begynne å bruke dette temaet, så må nok designet endres en god del i forhold til demoen på NewsPress som var tilgjengelig denne kvelden.

Som tidligere meldt, har vårt vertskap Nordic Hosting stilt et eget, lukket prøveområde til disposisjon for oss. Men det ble bare for fristende å prøve ut noen enkle grep på direkten i stedet for å logge oss inn til prøveområdet.

BLANT ANDRE TING som ble prøvd, er å ha tre oppslagssaker (innlegg) i bredden på hovedfeltet, mot de to som vi har hatt i lengre tid.

Og når dette skrives, har vi liggende en test på det som også er mulig på Generate Press: En kombinasjon av to og tre innlegg i bredden. Men vi ser at en slik layout ikke vil bidra til den rene og oversiktlige forsiden vi ønsker å ha.

Det vi også ser – på et generelt grunnlag – er at byggingen av “Nye LM ” slik vi ønsker at den skal se ut, har en økonomiside som er større enn vi kunne ønske.

FLERE NETTAVISER av forskjellig slag har åpnet for at leserne skal kunne bidra med “en skjerv” til driftsutgifter. Dette er også noe vi vurderer å gjøre.

Forutsetningen er da vel å merke at det fortsatt skal være gratis tilgang til alt stoff som er publisert på vår server hos Nordic Hosting.

Eventuelle frivillige driftstilskudd vil bli overført til en bankkonto som avsettes bare til dette formål. Dermed vil vi gjennom driftsåret også kunne informere både givere og andre om status, uten å måtte redigere bort andre typer innbetalinger. 

Vi regner med å ta en beslutning om dette i løpet av kommende uke.

Ha en fortsatt fin helg!

Svein-H. Strand

Ansvarlig redaktør og utgiver

 

 

Views: 58