Ny, fin trapp ned til Olla fra Skoleveien

LES OGSÅ: 2012: Nedre Olla inn i matrikkelen

(Publisert 17.04.22) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Den gamle offentlige gangstia Olla må kunne sies å være den mest sentrale i Son sentrum. Fra Skoleveien og ned til Storgata ved Son Kro. Likevel er den lite brukt av andre enn beboere i strøket.

Årsaken er nok at det siste strekket i en årrekke har vært mer eller mindre gjengrodd – ikke minst i sommerhalvåret – slik at gangstia i praksis har sluttet der det går an å svinge kjapt til høyre og komme inn på privat eiendom. Fra det store utearealet til Thornegården er det så kort vei til torget.

Men kanskje Olla snart kan “gjenåpnes” i hele sin lengde. Før påske ble det nemlig bygget en helt ny og ganske bred trapp som leder deg ned de litt bratte meterne fra Skoleveien.

Og joda, det var jo en trapp der før også. Men ikke så bred og lang, og så kunne du velge om du ville – hvis du kunne – gå der eller småtrippe nedover ved siden av trappa.

Det er nå en god del år siden Soon og Omegns Vel programfestet å få ryddet opp i nedre del av gangstia.

Skal vi si det sånn at tiden nå bør være kommet til å realisere dette, gjerne i samarbeid med kommunen.

DET RANT EN LITEN BEKK

I riktig gamle dager rant det en liten bekk her, innved fjellet på sørsiden. Ollabekken ble den kalt av soningene. Derav navnet.

På Yr-appen til Meteorologisk Institutt – en fabelaktig oppfinnelse – får du værdata for det nære så det holder i massevis dersom du ikke endrer på innstillingene. For Son og for Kjøvangen.

Men appen på min gamle mobil leverte nær sagt daglig værdata også for Olla – få meter fra der jeg bor! Kanskje gjør den det fortsatt? Sjekker det i dag.

Ha en fortsatt god påske!

LES OGSÅ: 2012: Nedre Olla inn i matrikkelen

 

Views: 386