Skaffet kopi av lastebilen “Blåmann”

NYTT BILDE AV “BLÅMANN”-KOPIEN, tatt i juni 2022 av Svein-H. Strand. Lastebilen sto passende dagparkert utenfor Son Kystkultursenter – arbeidsplassen til den nåværende eieren, Alex Johannessen.

(Fra LM 12.04.15) (Republisert 18.o7.22) Det er mange historier fra folk som enten var kunder, hadde jobbet som visergutter eller bak disken, sjauet ved eller reparert bil for de tre generasjoner i Sons handelshus Aimar Hansen & Søn Eftf. Sentralt i dette er blant annet lastebilen “Blåmann”, også kalt “Den Store Bukken Bruse”. Knut Chr. og Gro Hallan i Hallanderiet i Son satset på å skaffe en tilsvarende.

LM-foto av Hans Jacob Hansen og hunden Klang: Sturla Strand

Hans Jacob – den siste kjøpmann Hansen i gården – var kjent for sin mørke blå Opel Blitz lastebil som ble brukt i en årrekke. Den sto parkert i Thornesjøboden nede ved Dampskipsbrygga.

– Hvor den er blitt av, vites ikke. Men nå har vi funnet en tilsvarende med en veldig spennende historie – ikke fra Son, men fra Svartskog, forteller de til Lokalmagasinet.no.

– Her har vi hatt flaks. Venner i veteranbilmiljøet tipset oss nemlig om en bil som har stått på en låve siden 1987. Dette skal bli et klenodium i og for Son. Lastebilen er identisk med ”Blåmann”, men i dårlig forfatning. Prosjektet krever sitt, men vi har sikret oss bilen.

(Tidligere også publisert i Herison.no)

 

 

 

Visits: 21