2022: Revidert plan for tett trehus-bebyggelse

Fra Storgata i Son sentrum. (LM Arkivfoto)

(Publisert 20.07.22) (Reporter Svein-H. Strand) Revisjon av brannsikringsplan for tett trehusbebyggelse i Son er nå endelig vedtatt. Det ble mottatt to høringsuttalelser – fra MOVAR IKS og Soon og Omegns Vel. I tillegg er det kommet høringsuttalelse fra Viken fylkeskommune.

Mindre endringer ble gjort i februar, og endret planforslag er datert 10. mai 2022. LM vil gjengi sentrale punkter fra høringsuttalelsene i et eget innlegg.

Om bakgrunnen for saken bemerker rådmann Sjur Authen (bildet):

OFFENTLIG ETTERSYN av planen bidrar til åpenhet om kommunens vurderinger. Bidrag fra berørte parter kan dermed bli kjent før eventuelle tiltak iverksettes.

Rådmannen har forsøkt å skaffe eksakte pristilbud for brannsikringstiltak fra aktuelle leverandører. Kostnader for utstyr kan i mange tilfeller gis.

Men leveranse av de fleste tiltak omfatter i tillegg kostnader til infrastruktur, slk at løsninger kan variere fra leverandør til leverandør.

Dette gjør at innhenting av eksakte pristilbud for det enkelte tiltak må foretas gjennom tilbudskonkurranser. Og noen ganger – avhengig av pris – etter reglene i Lov om offentlige anskaffelser.

Kostnader knyttet til de enkelte tiltak legges derfor fram med en øvre ramme. Endelig kostnad vil da bli avklart når leverandør er valgt eller anskaffelsen er gjennomført.

Brannsikringsplanen er ikke hjemlet i lov eller forskrift, og den påfører verken plikter eller rettigheter til eiendommer innenfor planområdet.

Det er likevel forventet at kommunestyrets vedtak vil medføre at tiltak gjennomføres innenfor en begrenset periode – slik planlagt utførelse viser – før en senere revidering av planen.

Visits: 31