Son torg: En stor forskjell

En sommerdag, trolig i 1964. Bildet er avfotografert fra en fire siders reportasje av Hans Faye-Lund i Norsk Ukeblad nr. 12 for 1965. Alle kjenner seg –  og kjenner seg ikke – igjen. For duverden: Så slitent var det ved Son torg såpass kort tid tilbake.
     
(Fra LM 28.07.08. Endret senest 08.07.17) Det hadde hjulpet på totalinntrykket dersom vindusslåene med de gamle skiltene på Thornegården i bakgrunnen hadde vært lukket. Skal vi tippe at Aimar Hansen & Co holdt stengt og at det da var søndag?
     
1930-tallshuset i vestenden av Spinnerigården, her med kioskhandel i første og bolig i andre etasje, gikk med da Spinnerigården ble totalskadd i brann 17. mai 1976. Mannen i hvit frakk som feier utenfor inngangen er høyst sannsynlig Lehmann, som da var kioskeier og eier av begge gårdene.
     
Om du var en unggutt på den tiden, så kanskje blikket dras mot motorsykkelen med det tidstypiske designet.

Er det britiske BBS? Nei, mest sannsynlig en Jawa 250 kubikk, den tjekkiske “folkekubikkeren”?
 
Hva mer å si, bortsett fra at vi jo gjerne skulle kunnet vise bildet i original og med helt korrekt fargegjengivelse som ville gitt motivet et litt mindre slitent preg, kanskje?

Det må da være at jugerbenken er på plass med en enslig bruker under Spinnerigårdens svalgang. Men vi skal vise flere littgamle og godtgamle bilder på Lokalmagasinet.no. Følg bare med, så skal du få se. St.

 

Visits: 126