Vestby får nytt parti?

Vestby Høyres frittalende politiker Stig Eyde. (LM Arkivfoto)

(Publisert 01.02.23) (Reporter Svein-H. Strand) Med Hilde Feragen, nyutmeldt fra Bygdelista, som initiativtaker blir det nå gjort forsøk på å starte et nytt lokalparti i Vestby. Feragen var blant utbryterne da Vestby Høyre sprakk for noen år siden og Bygdelista ble dannet.

– Vi skal ikke se bort fra at dette kan bli noe positivt, kommenterer Høyres frittalende Stig Eyde til LM. Han er selv vararepresentant for Høyre i kommunestyret inneværende periode.

Men som han sier: – Høyre er jo for tiden sin egen verste fiende i Vestby!

I forrige periode var Eyde innvalgt på fast plass for Høyre i kommunestyret, og han var en av partiets to medlemmer i det viktige plan- og miljøuvalget. For noen år tilbake var han også partileder i Vestby.

Siden da er både lokalpartiets medlemsmasse og oppslutning blitt halvert, påpeker Eyde.

– Bygdelista kan jo heller ikke påstå at de, slik meningen var, har drevet noen konstruktiv politikk siden oppstarten. Og når det gjelder Ap, så er det litt spenning knyttet til om – eventuelt hvor sterkt – lokalpartiet er blitt påvirket av statsminister Støres politikk og lave oppslutning på landsbasis, bemerker Stig Eyde til slutt.

Visits: 62