Mosjøen Magasin har fått eget domene

FLOTT PORTRETT av byen midt i Norge før vi går inn for landing fra nord! Her er “alt” med: Fra folkehøgskolen på Halsøy foran t.v. BORTENFOR DER – nye boligfelt under Dolstadåsen, og litt av Åsbyen på samme side. Så havneområdet med aluminiumsverket bak. OG BAKENFOR: Byflata, der vi såvidt ser at elva Skjerva renner ut fra øst og møter vannet fra Vefsna som omsider kan tømme seg i Vefsnfjorden etter mange mils ferd. LENGST SØR: Bydelen Gildevangen/Olderskog. På flata VESTENFOR VEFSNA: Industri- og landbruksområdet Øya. Derfra er det ikke lange veien til Kjærstad lufthavn Mosjøen. Og hele motivet “innrammet” av fjellmassiv i øst og Øyfjellet i vest! (FOTO: Rune Lund)

(Publisert 24.02.23) Onsdag ble Mosjøen Magasin registrert som eget no.-domene. Vår registrar Nordic Hosting AS fikk samtidig lagt inn WordPress som publiseringsløsning.

Hvilket WP-tema som skal brukes er det ikke tatt stilling til. Det er i det hele tatt bare en teknisk etablering som foreligger så langt.

Som tidligere meldt skal opparbeidelsen av både utseende og innhold være et pilotprosjekt framover mot sommeren. Med det som har skjedd, er vi “i rute”, og etableringskostnadene så langt er lave.

Utgiver er som planlagt Strand Prinfo, som dermed kan registrere sitt andre eierskap på internett. Når det gjelder kommende driftskostnader er “framleie” til lokal aktør ingen fremmed tanke.

Kostnader til journalistisk drift – i liten skala den første tiden – er det håp om å få dekket fra reklameinntekter. Med ca 10.000 innbyggere har byen midt i Norge et stort og variert næringsliv, og med et omland som strekker seg mange mil sørover – og østover til svenskegrensen.

Elva Vefsna slynger seg forbi Mosjøen den siste strekningen før den renner ut i Vefsnfjorden etter en lang, lang ferd. Helt fra grensetraktene mot Sverige i Hattfjelldal kommune og videre gjennom Grane kommune. Underveis har den tatt med seg vann fra flere sideelver. Og ikke minst – vist seg for mange turister på E 6 som stopper for å se den flotte Laksforsen. (Widerøe-foto)

Visits: 89