Lov å ha leilighet i låve?

(Publisert 27.02.23) På Engene gård nord i Vestby har gårdeier Christel Flagestad opprettet leilighet i låven på gården. Det har ikke falt i god jord i kommuneadministrasjonen. Bygningsavdelingen der har nå opprettet en ulovlighet-sak på tiltaket. 

Dette aksepterer ikke Flagestad, og kommunen har varslet om at det skal gjennomføres en befaring. Befaringer som dette kan man ikke motsette seg, men det går an å be om utsettelse. Og det har Flagestad gjort og fått innvilget – to ganger – fordi det ikke passet.

Det er ikke første gang det er gnisninger mellom kommunen og Flagestad om sider ved driften av Engene gård, der det nå er ulike dyr som hersker grunnen, inkludert et hundepensjonat. Men den angivelige ulovlighet gjelder altså leiligheten i låvebygningen.

FOR NOEN ÅR SIDEN kunne Lokalmagasinet.no konstatere at ingen annen sak hadde avfødt så mange redaksjonelle oppdateringer som nabostriden om kjøreadkomst til et hyttefelt på Engene. I tillegg til Vestby kommune var overordnede myndigheter på fylkesnivå involvert med uttalelser.

Men denne saken – om bruken av låven – “har vært nokså ille”, som en kilde sier til LM.

Og vi kommer med mer, i første rekke fra kommunale dokumenter. Interessant nok, så har saken også vært behandlet i Vestby kommunes kontrollutvalg.

Views: 181