Igjen: HVA HAR VI HER?

Av høye ting var det ikke noe som overgikk denne gjenstanden. Hva er dette?

(Republisert 08.06.23) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Ja, hva er det vi har bilder av her? Jo, det hadde seg sånn at gamle Son skole skulle nedlegges, og all undervisning videreføres i et splitter nytt skolebygg på sørsiden av fylkesveien ned til sentrum. Vis a vis gamle og nedlagte Solhøy skole på nordsiden.

RYKTENE GIKK om loftet på gamleskolen, ferdigstilt som nyskolen i Son kommune til skolestart høsten 1932 Etter at all undervisning på barnetrinnet hadde vært i et eldre hus i Løkkeveien.

Der oppe på loftet skulle det være en god del rariteter som var blitt lagret gjennom tiårene, etter hvert som sakene gikk ut av bruk.

VAR DET MULIG å få komme opp dit, for å se om det var noe som var verdt å ta bilde av – til bruk i Lokalmagasinet.no? Før ting ble kastet eller tatt vare på, som museumsgjenstander eller på annen måte?

Ja, det var da mulig, må vite. Hva gjør man ikke for den nye næravisa?

Så der sto jeg da. Blant gamle stoler, bortstuede småting og litt større ting. Og det luktet skikkelig gammelt loft!

MEN ALTSÅ: Hva ble “maskinen” med sveiva brukt til? Hva heter den? Og hvor ble det av objektet?

Dette har vi skrevet litt om før, for en god del år siden. Men mer skal det bli nå? Skriv til oss, dere eldre soninger som måtte ha noe å fortelle – så skal vi gjøre vårt, med litt redaksjonelt gravearbeid! Bruk denne epostadressen: post@lokalmagasinet.com

 

 

 

 

 

Views: 186