Å stemme på forhånd

 

(Publisert 17.08.23) Ja, da har jeg forhåndsstemt. Og jeg benytter anledningen til å rose vårt lokale Valgstyre. For at det er blitt mulig å gjøre dette i det veldig nære i Son, i Birkelandgården, noen dager i uka fram til selve valgdagen.
Enkelt og greit. Rett inn fra ytterdøra satt to valgmedarbeidere med hver sin oppgave: Registrering. Og stempling av valgsedlene til henholdsvis kommunestyrevalget og fylkestingvalget før de ble sluppet ned i hver sin urne.
To stemmeavlukker var det plass til. Og det så ut til å være greit nok. Ingen ventetid i dag, ikke lenge før stengetid kl. 15.

Dagens siste velgere kom med passe mellomrom. Noen stoler å sitte på var det også, og de har nok gjort nytte for seg til andre tider av dagen når valglokalet åpner allerede kl.09.

Kort vei hadde jeg også,.Bare rundt fem minutter hver vei via gangstia Olla til Birkelandgården passet min vonde rygg veldig bra. Følger hadde jeg også – noe som trolig var avgjørende for at det gikk greit på tilbakeveien, opp den litt bratte bakken til Nøtteløkka.

Apropos kort vei for å stemme: Vi bor like nedenfor gamle Son skole, som var vårt valglokale da det var skole i bygningen. Gymsalen var stemmelokale. Skulle vi forhåndsstemme, måtte vi til rådhuset i Vestby.

Men jeg har også forhåndsstemt på lensmannskoret (i Hølen), under oppsyn av lensmannen selv, en gang kona og jeg skulle reise til London på selve valgdagen.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle et riktig godt valg. Og med håp og tro på en frammøteprosent på 70-tallet. Lokalvalgene er jo grunnsteinen i vårt demokrati.

Godt valg!

St.

 

Visits: 35