Nav vil ikke svare LM

Illustrasjon: LM Arkivfoto / stock.exchng

(Publisert 03.10.23) (Kommentar) “Det er ikke aktuelt for NAV å kommentere på program til politiske partier.” Slik svarer kommunikasjonsrådgiver Ole Kristian Grønneng hos NAV Øst-Viken på en presse-henvendelse fra LM.

SAKEN GJELDER vårt innlegg basert på det som står om Nav i Industri- og næringspartiets brosjyre foran valget i Vestby. I henvendelsen som ble sendt som epost, er hele innholdet i innlegget kopiert for å unngå misforståelser.

Mye om Nav hos INP

Innlegget var det jeg som skrev, og jeg har sendt følgende svar til kommunikasjonsrådgiveren:

Dette er jo ikke et partiprogram i vanlig forstand. Mer en ytring som har fått plass i en brosjyre laget for INPs lokalparti, stiftet så sent som i desember 2022. Av de 13 partiene som stilte liste i Vestby, var det ingen andre som hadde noe om NAV. Valget er forlengst over, og jeg syntes tiden var kommet for å lage en nyhetssak på dette. INP fikk i valget ett mandat av de 27 i nye Vestby kommunestyre.
 
Det må da være mulig å få en overordnet i etaten til å si noe konkret om dette! Ikke minst det som står uthevet i siste avsnitt.
Jeg har selv jobbet som førstekonsulent og journalist i dav. Aetat Arbeidsdirektoratet, både som pressevakt og reporter og redaktør for internfagbladet A-etaten. I en periode redigerte jeg også etatens 20 sider på NRK Tekst-TV.
Før jeg ble pensjonist, fikk jeg også med meg overgangen til Nav, som ansatt i Nav Drift og utvikling. Nok om det. Men da skal jeg lese meg opp litt – og kommer så tilbake med en pressehenvendelse basert på eksempler der “overprøving” av diagnoser m.v. er omtalt.

Red.

Visits: 127