Ordfører velges i morgen

(Publisert 08.10.23) I morgen mandag er det konstituerende møte i det nye kommunestyret, med valg av ordfører, varaordfører og formannskap.

Fire av de ni i formannskapet skal være fra opposisjonen, og her stiller Høyre og Frp fellesliste med tre fra Høyre og én fra Frp. Det er Åshild Fagerjord, Jan-Henrik Palnes og Heidi Rudi fra H. Fra Frp: Kenneth Lien Steen.

Etter valget ble det opprettet en samarbeidsavtale for et nytt flertallsstyre, men så viste deg seg at verken Rødt eller SV hadde fått en formell godkjenning fra sine partier.

På dette grunnlaget kan det vise seg at ordførervalget ikke er så opplagt som tidligere  antatt.

Med hemmelig, skriftlig valg – og muligheten for å stemme blankt – kan det faktisk vise seg at sittende Ap-ordfører Tom Anders Ludvigsen får én stemme for lite til å bli gjenvalgt. Det kan da bli Høyres kandidat Åshild Fagerjord.

Heidi Bahr fra Rødt sier til Vestby Avis:

– Vi kan ikke gi vår støtte til Tom Anders, for vi vet hva som har foregått. Det har vært en prosess vi ikke kan stille oss bak.

Men SV ønsker en ny periode med Ludvigsen som ordfører.

Blant de fem partiene som fikk ett mandat hver i kommunestyrevalget, var Industri- og næringspartiet. Hvem som får deres stemme. ønsket de i går ikke å si noe om til avisa.

I den siste fireårsperioden med 35 plasser i kommunestyret – mot 27 som det blir nå – er det Arbeiderpartiet, Bygdelista, Senterpartiet og Venstre som har vært i posisjon.

 

 

 

 

 

Visits: 63