“Trofors i Nordland”…

Marcus og Martinus Gunnarsen omkranset av artistkolleger. Tvillingduoen er klare for finalen i den svenske Melodifestivalen etter å ha gått videre fra delfinalen. Duoen deltar med låten «Unforgettable». De deltok også i den svenske finalen i fjor. Da kom de på andreplass med låten «Air». Den store finalen finner sted lørdag 9. mars. (Foto: pinterest.com) 

(Publisert 05.03.24) (Oppdatert kl. 01:02) Noen nyhetssaker i NRK TV burde strengt tatt ikke vært sendt. Fordi korte innslag – som påbygning av et større – trenger en kjerne med fakta. Ikke minst om et lite sted i vårt lange land og vårt lengste fylke.

Ikke bare som det ble sagt i den aktuelle reportasjen: «Trofors i Nordland». Jaha.

Trofors er hjemstedet til dansepop-duoen Marcus & Martinus. I år som i fjor deltar de i konkurransen om broderfolkets bidrag til Melodifestivalen – som vi hos oss kaller Melodi Grand Prix.

I den slappe reportasjen så vi at de gikk en tur på stille, pene stier, og hørte at det er der de hører hjemme og fortsatt vil bo. (Selv om de har leilighet i Oslo, red. anm.)

Fra en pressekonferanse i forbindelse med Melodifestivalen i Sverige i 2023. (Foto: Fra wikipedia.org)

HVA VI IKKE HØRTE: Trofors, fire mil sør for Mosjøen langs E 6, er administrasjonssenteret i Grane kommune. (I Mosjøen IL spiller tvillingene fotball i 3. divisjon, red. anm.)

Her starter mellomriksveien til Sverige. Et stykke før riksgrensen ved Krutfjellet svinger du inn på fylkesveien til Hattfjelldal kommune.

At Trofors jernbanestasjon – i trafikal kontekst – er et regionalt knutepunkt, hadde heller ikke tatt mange sekunder å nevne.

MEN AT DET OGSÅ er avkjørsel fra mellomriksveien og opp til Fiplingdal og Nedre Fiplingvatnet – ja, det får heller være mellom oss…

St.

P.S. De eneggede tvillingene slo gjennom da de vant MGPjr 2012 med sangen «To dråper vann». Siden har de utgitt en rekke singler og tre album: Hei, Together og Moments. (Fra Wikipedia.org.)

LES OGSÅ: Spenstig forslag for noen år siden: Jernbane fra Trofors til Sverige! https://www.helg.no/lokale-nyheter/vil-ha-jernbane-fra-trofors-til-sverige/s/1-63-4352668

Om Trofors i Store Norske Leksikon: https://snl.no/Trofors

 

Visits: 87