Fire aviser i vår region går tilbake

(Publisert 07.03.24) Offentliggjøringen av avisenes opplagstall for 2. halvår i fjor viser at de fleste av de fem lokalavisene i vår region – fra Ski til Moss – går tilbake. Bare Vestby Avis holder stand – såvidt det er. Opplaget økte med 74 eksemplarer.

Men i motsetning til de fleste resultatene som ble vist her i går – for gruppen vi har valgt å kalle næraviser (landet rundt): Vestby Avis har etter hvert fått et ganske høyt opplagstall. Nemlig 3427 i 2. halvår. Dette speiler åpenbart den høye veksten i kommunens folketall gjennom mange år.

Til sammenlikning: Naboen Ås Avis fikk en nedgang på 165 eksemplar, noe som ga et godkjent opplag på 2117 eksemplarer.

Av de tradisjonelle lokalavisene går både Østlandets Blad (utgis i Ski) og Moss Avis tilbake.

Med en nedgang på 412 eksemplarer, endte Østlandets Blad på 9672. Et femsifret tall igjen vil være et mål i 2024, må vi tro.

Moss Avis måtte tåle et lavere tusentall. En nedgang på 312 eksemplarer ga et godkjent opplag på 13.918 i gjennomsnitt for halvåret.

Går vi nordover igjen, så kommer vi til Drøbak der Amta – gamle Akershus Amtstidende – blir utgitt. Med en nedgang på 289 eksemplarer, ble det også her et lavere tusentall: 7849.

Herfra er det jo ikke lange veien til Svelvikposten på den andre siden av fjorden. Så vi tar med dem også, selv om opplaget er blant de laveste i landet. Med en nedgang på 170 eksemplarer ble det enda mindre: 1742.

VI RUNDER AV med avisa Helgelendingen, som utgis i redaktørens hjemby Mosjøen https://lokalmagasinet.no/?p=1296 og inntil for noen år siden het Helgeland Arbeiderblad. Sannelig gikk ikke opplaget ned der også i 2. halvår – om enn ikke mye: 161 eksemplarer. Det ga et godkjent opplag på 6497.

Og lurer du på hva vi kan melde om oss selv? Det må jo bli at besøkstallet siden nyttår passerer 146.000 om noen timer. Dette er generert av besøk fra temmelig nøyaktig 6000 IP-adresser (visitors). Litt sammenlikning her også: Lokalmagasinet.no hadde i fjor 136.742 besøk fra 27.629 visitors.

SE OGSÅ: Næraviser har sterk opplagsøkning. https://lokalmagasinet.no/?p=22396

 

 

Views: 40