Mens vi jobber bak kulissene

Her vil nok mange kjenne seg igjen. Signert tusjtegning trykket på kort, i begrenset opplag. Eirin Birkeland Strand var 16 år gammel da hun tegnet dette. Motivet hadde hun rett utenfor vinduet i familiens nye hus.

I hjertet av Hollenderstaden Son. “Stripa” i Storgata – her sett mot sør – er i dag blant landets fineste gamle gateløp, og burde kanskje vært fredet som sådan. Vedtaksfredet av Riksantikvaren er heldigvis forlengst trekløveret Spinnerigården (bak t.h.), Thornegården (på den andre siden av tranga) og Stoltenberggården (neste gård). Foran: Woldegården i flott fargekontrast.  (Foto: LM Arkiv)

“Smeltende sne” – et av de mange flotte vinterbildene fra Son, signert Karl Dørnberger i 1906. Vi er i starten på Kolåsveien. Huitfeldt-gården i midten, mens nærmeste hus forlengst er borte. Litt liten “dybdeskarphet” valgte Dørnberger på dette motivet. Likevel: Ingen tvil om at det er huset til fotograf og rammemaker Owe Bjune Baann vi ser. (Fra Nasjonalgalleriets samlinger.) NEDERST: Et eksempel på det kystnære naturmiljøet kort vei fra sentrum av Son. Vi ser fra bergene ytterst i Brevikbukta og over til Sauholmene. (Foto: Sturla Strand)

Views: 1191