ER DETTE VIRKELIG EN FUGL, ELLER…?

Alle de tre bildene til denne artikkelen er fra samme opptak 30. januar 2005, i voksende forstørringsgrader. Digitalt kamera ble brukt. Nederst er det jo lett å se hvor bildet er tatt. Men for ordens skyld: Det er Son bru over Hølenselva vi ser i forgrunnen, og vi ser mot nord.
LM Arkivfoto / Sturla Strand. Copyright ©
(Fra LM 05.03.08) (Republisert 03.01.24) I 2005 fikk Lokalmagasinets fotograf Sturla Strand, som “bonus”, med seg noe høyst uvanlig fra himmelen, på noen opptak han gjorde i Son. Til en utstilling. “Bonusen” dukket opp for fotografen først da han gjennomgikk opptakene på PC-en.

Etter avtale ble opptakene sendt til vurdering hos “UFO-etterforskerne” i organisasjonen UFO Norge, som ikke fant noen sikker forklaring.
Samtidig ble bildene publisert i Lokalmagasinet.no, der de har ligget tilgjengelig på nettet hele tiden, om enn etter hvert litt bortgjemt i arkivet.
Uten at det er innhentet tillatelse fra fotografen, og uten fotografens navn, dukket bildene så opp via ekstern lenke hos Nettavisen.no. På en norsk-britisk internettside, der UFO Norge deltar med eksempler på hva publikum sender inn til dem.
Her er alt fra åpenbare skyformasjoner, via flytrafikkens snodige resultater når atmosfæriske forhold og sol får spille inn – til de velkjente observasjonene i Hessdalen, som nå faktisk er “av-ufofisert”, ettersom det er et hittil ukjent naturfenomen med voldsom energiutfoldelse forskere fra flere land her har avdekket.

– Trolig en fugl, heter det om bildet fra Son som er gjengitt på nettsiden, det samme som står nederst på denne siden. Javel. Hva slags fugl da, tro?

Denne saken er blitt aktuell etter at flere uidentifiserte objekter over Nesodden i forrige uke ble videofilmet og filmen publisert hos Nettavisen.no. Her er det ikke UFO Norge, men Forsvaret, som analyserer opptaket. Og det går en UFO-bølge over store deler av kloden for tiden.

 

 

Visits: 106