Håkon Bleken i Galleri Soon fra 14. januar

(Publisert 30.12.22) Galleri Soon legger i vei med årets første utstilling allerede lørdag 14. januar. Og kl. 14 slås det på stortromma, for utstillingen byr på et tyvetalls grafiske verker av en av Norges aller største billedkunstnere – Håkon Bleken

Håkon Bleken, fotografert av Morten Dreier. (Foto fra no.wikipedia)

I en alder av 93 – han fyller 94 den 9. januar – er Bleken aktuell med sin siste grafiske produksjon, nemlig mappen “Meditasjoner over Dantes inferno”. En hyllest til den italienske forfatteren og poeten, Dante Alighieri.

Mange har hørt om den italienske dikteren. Men få kjenner handlingen i det som regnes som litteraturens mektigste visjonsdikt: “Den gudommelige komedie av Dante Alighieri”.

Utstillingen vil bestå av noen verk fra den nyeste produksjonen hans hjemme i Trondheim, men også eldre grafiske arbeider. 

Kunsteren har gjennom høsten vært aktuell med fire store utstillinger med dette temaet. Her har han reflektert sine egne følelser rundt det kjente diktet “Inferno” fra “Den guddommelige komedie”. Om døden, fortvilelsen og forfengeligheten.

Journalist og forfatter Kristin Flood holder om ettermiddagen et foredrag i galleriet om Dantes Inferno.

Forfatteren er aktuell med boken “Dantes Inferno – for de late, grådige og syndige”, Den markedsføres som en lettlest gjenfortelling på norsk av Dantes store epos.

OM HÅKON BLEKEN I WIKIPEDIA

 

 

Views: 152