Hva er galt med Son Brygge?

Kommer ikke båten snart? Ja, her har folk vært samlet sommerstid siden ankomsten til “Pappa-båtene” var en formidabel gladsak. Dampskipsbrygga – som soninger i den eldre generasjon gjerne kaller den fortsatt – burde jo derfor få offentlig status som et kulturminne. (LM Arkivfoto/Svein-H. Strand)

(Publisert 15.03.23) (Kommentar: Svein-H. Strand) Det må være flere tiår siden det som skulle være et bankende hjerte i Son sentrum – “Dampskipsbrygga” – har vært så årelatet. Besøk av større båter, som bl.a. “Børøysund” og andre veteranskip, er det svært lenge siden vi så. Og som det ligger an nå, skal vi denne sesongen ikke ha et eneste anløp av den såkalte Oslo-båten!

DETTE STÅR allerede å lese også på ruteplanen (#Ruter). Det nye driftsselskapets begrunnelser er vanskelige å svelge, all den tid det ikke er dokumentert hendelser fra mange års drift som skulle tilsi en slik beslutning.

FRITIDSBÅTER som ikke respekterer Oslo-båtens “forkjørsrett” ved ankomst og avgang har fra tid til annen vært et sikkerhetsproblem. Men dette er neppe et stort ankepunkt i dag.

DEN SISTE TIDEN har det vært jobbet på ordførernivå i Vestby kommune med å finne en løsning som er akseptabel for alle parter. Fra Soon og Omegns Vel foreligger en uttalelse der vel-lederen i svært sterke ordelag fordømmer utestengelsen av Son som tolvte og siste anløpssted på den populære ruta. Lokalmagasinet.no følger opp denne saken.

 

Views: 541