800 innlegg publisert – over 1600 bilder i basen

Mann med skjegg. (Foto: Sturla Strand)

(Publisert 19.03.24) En aldri så liten merkedag i dag: Ved 16-tiden ble innlegg nummer 800 på vår WordPress-plattform publisert.

For ikke å glemme: Databasen for bilder, eller elementer som det heter på  dataspråket her, har passert 1600-tallet og står i dag på 1625.

 

Trenger vi så mange bilder i basen? Godt spørsmål – som vi også har spurt oss selv, sist ved nyttår i forbindelse med årsrevisjonen for 2023.

Svaret er nok at det klarer seg lenge. Eller mer presist: En full gjennomgang vil ganske sikkert vise at vi har så det dekker de aller fleste illustrasjonsbehov. I alle fall rent tematisk.

Men opptil flere av tema-bildene bør skiftes ut. Og for all del, når redaktøren skal være revisor: Altfor mange har blitt for lite brukt.

ET GRUNNFJELL i nettavisas første år var de mange flotte bildene til vår egen fotograf, Sturla Strand. Ikke minst i den perioden da han deltok i noen av de mest krevende nettbaserte konkurransene som finnes i svart-hvitt-sjangeren.

I en av dem kom han nesten “på pallen”, som det heter i idrettsspråket. For ham selv var denne fjerdeplassen i sin temagruppe noe ekstra å minnes for livet. Her “møtte” han nemlig sitt store forbilde gjennom mange år.

Bildebasen vår er i dag relativt lite preget av Sturlas bilder. Han har også tatt noen “hvileskjær” til fordel for andre gjøremål. Men det kan jo være en anledning til litt gjenbruk – ikke minst for den yngre generasjon lesere.

 

Views: 39