Tekst-TV på nett: – Vi undersøker feilen nå

(Publisert 18.04.24) (Ill.: stock.exchng) Etter at vi nylig henvendte oss til NRK – om problemene med nettutgaven av Tekst-TV – så har vi i dag fått svar. Det er ikke særlig oppløftende.

I en tilbakemelding på epost fra pressevakt Marit Holmquist Fenne, opplyser produktopplysningssjef Audun Aas:

– Vi undersøker feilen nå, men så langt har vi ikke funnet noen effektiv løsning på problemet og kan heller ikke garantere at vi gjør det.

Aas tilføyer:

– NRK forsøker å opprettholde Tekst-TV som tilbud etter beste evne. Men det er dessverre stadig mer krevende å holde et så gammelt system feilfritt når det skal hente innholdet sitt fra digitale kilder som er i stadig endring og modernisering.

Da vet vi det. Men hvorfor ikke ta ned produktet med det samme?

Slik det er nå, spesielt på nyhetene – med blant annet en forlengst utdaterte sak (fra valget i 2023!) som alltid kommer opp når vi trykker på et det aktuelle tall i menyen – så er det helt formålsløst!

NRK Tekst-TV – 105 (skroll opp for å se valgmeldingen).

Ikke minst er det uheldig for institusjonens omdømme. Her i redaksjonen vil det bli vurdert om vi skal midlertidig avpublisere det vi har liggende.

Kom tilbake hvis og når dere finner “en effektiv løsning på problemet”, NRK. I mellomtiden klarer vi oss godt med originalen i TV-ruta.

OG HVORFOR IKKE kontakte Sveriges Televisjon? Se her hva de klarer der – i en stor redaksjon, men likevel – så bra! https://texttv.nu/

Red.

 

 

 

Visits: 18