Høyt og sikkert ble lindetrærne trimmet

Foto: Svein-H. Strand

Det var onsdag, og uvanlige morgenlyder var å høre i nabolaget. Og har du sett på maken: Et profesjonelt team var i gang med å trimme den høye og vide gamle lindetregruppen bak Thornegården! Sannsynligvis for første gang på over 200 år.

(Fra LM 04.11.21.) (Republisert 24.1.23)

Her var det profesjonelle arborister fra tre land i sving – bokstavelig talt for de to der oppe: En dansk og en svensk, som svingte og heiste seg fra gren til gren. Elegant opp og ned – og bortover de største grenene.

Hele tiden trygt festet til seletøy og rep og gode grep mens de lettet trærne for atskillige kilo som dels ble saget av, dels ble røsket bort som bøss med en fri neve.

Fagfolk som disse vokser ikke på trær, for å si det sånn. Er du arborist, da er du nesten helt sikkert utdannet i England – i alle fall ikke i Norge!

Men hit kommer de heldigvis for å jobbe når det er sommer eller høst, alt etter oppdragets og treets art.

Og se, nede på bakken var denne dagen en engelskmann i arbeid med å putte nedfallsgreiner i ulik størrelse inn i en fresende maskin. Øyeblikket etter hadde den gjort om alt til flis som ble spydd ut i en lang stråle.

Views: 490